25 August 2007

RIBLJA CORBA (Ser) - Kost u grlu , lp 1979

Riblja Corba were,along with Bijelo Dugme,undoubtely the biggest Rock band of the ex-YU ever.Their music,as the music of BD,is written in golden letters,their songs are sang even today,as a beautiful reminders of a time that is gone away forever.This especially goes for the singer Bora Djordjevic,which,with the beginning of war became a Chetnik (a Serbian ultranationalist),adding his alcohol and drug abuse habits,you can easily guess what a worthless
person he is today.But the songs he wrote 25 years ago are priceless..Another important piece of the YU ROCK HISTORY puzzle..

Tracks;
01.Rock `n` Roll za kucni savet
02.Zvezda potkrovlja i suterena
03.Rasprodaja bola
04.Pozajmila je pare,poludela je skroz,kupila je kartu,i sela je u voz
05.Ja sam jos ona ista budala
06.Jos jedan sugav dan
07.Hej cale
08.Mirno spavaj
09.Egoista
10.Ostani djubre do kraja

RIBLJA CORBA - KOST U GRLU , lp 1979

8 comments:

Anonymous said...

A Jura Stublic, Davor Gobac i mnogi drugi koji su postali "ustashi" (croatian fascists) ? Da ne pominjem onog umobolnog Satana sto je pola zivota proveo u ludnici i samo pevao o krvi,obdukcijama,grobovima itd....? Jesu li i oni "worthless persons" ? (btw, super ti je blog.)

Alexcro said...

Najljepsa hvala za pohvalu,prijatelju.Gle,Srbima su hrvati worthless,Hrvatima obrnuto,i tako u beskonacno..Ja ne krivim nikoga,ali Bora se pokazao kao worthless,nakon Istine (mislim da je to bilo 1985) sve je krenulo nizbrdo,poceo je pisati glupe tekstove,zalaziti u politiku (nacionalisticku uglavnom) i tako dalje,da ne nabrajam.On je MENE osobno jaaako razocarao,tako da je meni on worthless.Jura i Gobac su mi ionako oduvijek luzeri,a Satan je bio lunatik,ali vrlo kreativan.
Mogli bi o tome 100 godina..

Alexcro said...

Oh,da,i jos nesto:i kakvi god da jesu Jura i Gobac,jedno sigurno nisu;ustashe.Za razliku od Bore,koji se svojim chetnishtvom ponosi.

Anonymous said...

e, al' je Bora sada prestao da pije, pocheo ponovo da pishe ljubavne pesme, manje zalazi u politiku... zaljubio se chovek...

Anonymous said...

Pa šta ako se Bora ponosi time što je četnik. Izvini, ali ako za ustaše naziv četnik ima negativan prizvuk - tog negativnog prizvuka nema za ostatak sveta, za koji su četnici bili saveznici u borbi protiv fašista, kojima su svesrdno pripadale i ustaše (odnosno oko 80% Hrvata)! Zato nemoj ni stavljati u isti koš četnike i ustaše - dva dijametralno suprotna pokreta! Inache, Bora je i dan danas dobar čovek koji više ne pije, snima solidne albume sa Ribljom Čorbom i ima enormnu bazu fanova u svim EX-YU republikama!

Alexcro said...

Hočeš reći da sam ja ustaša?Za mene naziv četnik ima isti prizvuk kai i naziv ustaša, i sve je to govno.I ako se Bora hvali da je četnik, onda je za mene govno i točka.
Bora je odavno prestao imati solidne albume (od cca Istine), nije dobar čovek nego je propala budaletina koja se dala zaluditi Srbijom do Karlovca i Knina i tim forama i nije mu žao.I nemojte srat da više ne pije, prije godinu dana dao je interview Mirjani Hrgi na Novoj TV u Hrvatskoj, javio se iz neke kafane mrtav pijan da mu se pleo jezik.I nedavno je rekao da sedam godina ne pije, je-valjda vodu...Nabijem na kurac njega i sve koji ga vole kakav je sada.Točka.I majstore, ako imaš problema sa tim, molim te da ostaviš ovaj blog i odeš nekamo drugdje.Ne možeš me kritizirati jer imam moje mišljenje.

Anonymous said...

Decki, Bora je pravi umjetnik, Gobac je asocijalni idiot. Ako se Bori prigovara cetnistvo onda bi Tompsona trebalo na elektricnu stolicu zbog fasizma i ustastva. Ja sam Hrvat ali nisam USTASA. Zato mogu slusati sve i cuti smisao pjesme bez predrasuda.
To zelim svim srbima i hrvatima.

Alexcro said...

Bora je BIO umjetnik i pjesnik. Sad je alkos, luzer i četnik. To je sam rekao.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails